Μαριάννα Ιγνατάκη

Στη δουλειά της Μαριάννας Ιγνατάκη, η οποία αποτελείται κυρίως από σχέδια ακουαρέλας και γλυπτικές κατασκευές, ο θεατής εισέρχεται σε ένα σουρεαλιστικό, σκοτεινό σύμπαν που είναι ολοκληρωτικά δικό της. Ανοίκειες γυναικείες φιγούρες, απόκοσμα πρόσωπα που λειτουργούν ταυτόχρονα ως αλλόκοτες μάσκες, γοητευτικά ανθρωπόμορφα πλάσματα που επιδεικνύουν την ιδιότυπη ομορφιά τους μέσα σε ένα παράδοξο και συχνά γκροτέσκο σκηνικό.

Το έργο της Ιγνατάκη βρίθει από αναφορές σε κινέζικους μύθους, σκοτεινά παραμύθια, ανοίκειες για τον δυτικό πολιτισμό παραδόσεις μιλώντας όμως για θέματα απολύτως σύγχρονα και επίκαιρα: την ταυτότητα, το φύλο, τον ορισμό της ομορφιάς πέρα από δυτικά έμφυλα ή φυλετικά πρότυπα. Πρόκειται για ένα εικαστικό πάντρεμα αισθητικών και βαθιά εννοιολογικών αναφορών που μας ανοίγουν χώρο προς μια διευρυμένη και πιο ελεύθερη αντίληψη του εαυτού και του Άλλου.  

Eπιμέλεια δράσης: Χριστίνα Κάλμπαρη

 
Annie, 2018

ακουαρέλα, μελάνι γκουας, μολύβι και χρωματιστά μολύβια σε χαρτί 76x56εκ.

Ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδας και της γκαλερί CAN Christina Androulidaki 

I don't know what this says it is in a foreign language, 2014

ακουαρέλα, μολύβι και χρωματιστά μολύβια σε χαρτί 77x57εκ.

Ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδας και της γκαλερί CAN Christina Androulidaki

Η Μαριάννα Ιγνατάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1997 µετακόµισε στη Αυστρία για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Technische Universitat της Βιέννης. Εκεί την κέρδισε το σχέδιο και στη συνέχεια µετακόµισε στη Γαλλία για να σπουδάσει εικαστικά στη Σχολή Καλών Τεχνών του Saint-Etienne. Από το 2010 ζει και εργάζεται στο Πεκίνο.

Έχει παρουσιάσει ως σήµερα πέντε ατοµικές εκθέσεις, “Tο Τέλος της Μαγείας” στο Outpost project space στο Άµστερνταµ (2012), το “Sphinx” στη γκαλερί Fake Space στο Πεκίνο (2011), το “This Joke Ain’t Funny Anymore” σε επιµέλεια του Απόστολου Καλφόπουλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη (2009), το “Coitus Interruptus” (διπλή ατοµική) στο Public Room Project Space στα Σκόπια (2008), µία ακόµη έκθεση µε τη συνεργασία της γκαλερί Λόλα Νικολάου στη γκαλερί Φλέµινγκ στη Θεσσαλονίκη (2004) και έχει συµµετάσχει σε πλήθος οµαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα, Κίνα, Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερµανία και στις ΗΠΑ.

Εκπροσωπείται από τη γκαλερί CAN Christina Androulidaki στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.mariannaignataki.com 

και στο site της γκαλερί CAN Christina Androulidaki http://www.can-gallery.com