Μανταλίνα Ψωμά

Η Μανταλίνα Ψωμά χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της γνώριμους εικονογραφικούς κώδικες για να μεταβεί σε πλασματικές, σχεδόν απόκοσμες πραγματικότητες. Τα έργα της, με τον ιδιόμορφο ρεαλισμό τους και τη σιωπηλή αλλά γεμάτη ένταση ατμόσφαιρά τους, διεισδύουν στον εσωτερικό κόσμο του θεατή και ανασύρουν εικόνες που ταυτίζονται με γνώριμα βιώματά του ή με προσωπικές υπαρξιακές ανησυχίες.

 

 
 

Μανταλίνα Ψωμά

Η απομάκρυνση 28, λάδι σε καμβά, 60 x 50 εκ., 2014
Με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της γκαλερί a.antonopoulou.art

Μανταλίνα Ψωμά

Υπνοδωμάτιο, λάδι σε καμβά, 180 x 150 εκ., 2019
Με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της γκαλερί a.antonopoulou.art

 

H Mανταλίνα Ψωμά (1967 – Αθήνα) σπούδασε στο Berlin School of Fine Arts (Hochschule der Kuenste Berlin, Bachelor degree 1991, Master degree 1992). Γύρισε στην Αθήνα το 2001. Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Επίσης πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και art-fairs .

To 2002, επιλέχθηκε ως η μόνη Ελληνίδα ζωγράφος για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην έκδοση Phaidon’s Press catalogue “Vitamin P, New Perspectives in Painting”, που περιέχει 114 από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους ζωγράφους από όλο τον κόσμο. Έργα της είναι σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα κ εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες στο ιστότοπο της καλλιτέχνιδος https://www.mantalinapsoma.com και στη γκαλερί a.antonopoulou.art  https://www.aaart.gr