Φυτώριο Τέχνης 2023-24

Image

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Φυτώριο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν εγκαινιάζει πρωτότυπο φυτώριο θεατρικής γνώσης και εκπαίδευσης

Το ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ εγκαινιάζει κατά τη φετινή θεατρική περίοδο ένα πρωτότυπο φυτώριο θεατρικής γνώσης και εκπαίδευσης που θα υποδεχτεί κάθε ηλικίας φίλους και φίλες του Θεάτρου Τέχνης που επιθυμούν να καλλιεργήσουν την αγάπη, τη γνώση και τη σχέση τους με το θέατρο.

Στο νέο «Φυτώριο Τέχνης», οι ενδιαφερόμενοι/νες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την συναρπαστική ιστορία και φιλοσοφία του Θεάτρου Τέχνης αλλά και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή τόσο με τις παραστάσεις που απαρτίζουν το ρεπερτόριο της φετινής θεατρικής περιόδου όσο και τις θεματικές που θίγονται.

(Να σημειωθεί ότι το σύνολο του προγραμματισμού θα ανακοινωθεί τέλη Σεπτεμβρίου, στην παρουσίαση προγράμματος.)

Παράλληλα, τα μέλη του «Φυτωρίου» θα διδάσκονται τις βασικές αρχές της υποκριτικής όπως τις κληροδότησε ο Κάρολος Κουν και τις καλλιέργησαν οι νεότερες γενιές μαθητών του.

 

Το «Φυτώριο» φιλοδοξεί να γίνει ο χώρος όπου ο θαυματουργός «σπόρος» του θέατρου θα φυτεύεται και θα καλλιεργείται από το Θέατρο Τέχνης με φροντίδα, γνώση και υπευθυνότητα τόσο απέναντι στους τωρινούς όσο και στους μελλοντικούς θεατές αλλά και καλλιτέχνες. Αποτελεί επίσης το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια της ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών και τη δημιουργία μιας κοινότητας: τους «Φίλους και Φίλες του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν» που είμαστε όλοι και όλες εμείς που το αγαπάμε και το στηρίζουμε, είτε πάνω, είτε κάτω από τη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της διδακτικής περιόδου, τα μέλη του «Φυτωρίου», πέρα από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με άλλους καθηγητές/τριες της Δραματικής Σχολής αλλά και σταθερούς καλλιτεχνικούς συνεργάτες/ιδες του Θεάτρου Τέχνης.

Το «Φυτώριο» ξεκινά φέτος με τέσσερα διαφορετικά τμήματα που θα συγκροτηθούν με ηλικιακά κριτήρια (μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά, παρακάτω).

Οι αιτήσεις-εγγραφές για όλες τις ομάδες του Φυτωρίου, ξεκινούν 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Οκτωβρίου. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή.

Για την εγγραφή στα τμήματα «Παιδιών» και «Εφήβων» θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Στα τμήματα «Νέων» και «Φίλων», σε περίπτωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων, θα γίνει επιλογή από τους διδάσκοντες/ουσες μέσα από σύντομες συνεντεύξεις. Στόχος είναι να συγκροτηθούν ομάδες ανθρώπων που έχουν κοινή επιθυμία να συνεργαστούν με δημιουργικό και γόνιμο τρόπο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΑΙΤΗΣΕΙΣ

 

Από 10 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου, ηλεκτρονικά στο e-mail: edu@theatro-technis.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3603941 και 210 3222760 (Δευτέρα-Παρασκευή,12.00 -18.00)

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στα τμήματα του Φυτωρίου, προχωρήστε σε αυτόματη εγγραφή για Φυτώριο Παιδιών και Φυτώριο Εφήβων ή  σε αίτηση συμμετοχής για Φυτώριο Νέων και Φυτώριο Φίλων.

(δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά τις προδιαγραφές κάθε τμήματος) που θα στείλετε με  e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής

 edu@theatro-technis.gr 

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τις αιτήσεις που θα συμπληρώσετε: 

  • Αυτόματη εγγραφή για Φυτώριο Παιδιών και Φυτώριο Εφήβων 
    Συνοδεύεται απαραίτητα από κατάθεση 30 ευρώ (ΜΟΝΟ για τα τμήματα «Παιδιών» και «Εφήβων» όπου τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την εγγραφή).Η κατάθεση γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί το Θέατρο στην Εθνική Τράπεζα με ΙΒΑΝ GR 9401100400000004061212504 (Δικαιούχος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Α.Ε.Π.Ε) και αναγράφοντας στην αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας και την λέξη εγγραφή. Στην συνέχεια, θα αποστείλετε την απόδειξη κατάθεσης με το ονοματεπώνυμό σας και όλα τα στοιχεία που ζητάμε στην αίτηση στο e-mail της Σχολής (edu@theatro-technis.gr) προκειμένου να καταχωρείται η πληρωμή και να εκδίδεται η σχετική απόδειξη. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για όλα τα υπόλοιπα.
  • Αίτηση συμμετοχής για Φυτώριο Νέων και Φυτώριο Φίλων
    Στα τμήματα «Νέων» και «Φίλων» απλώς στείλτε αίτηση ενδιαφέροντος όπου θα έχετε συμπληρώσει τις πληροφορίες που σας ζητάμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.Υπενθυμίζουμε ότι στα τμήματα «Νέων» και «Φίλων», σε περίπτωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων, θα γίνει επιλογή από τους διδάσκοντες/ουσες μέσα από σύντομες συνεντεύξεις. Στόχος είναι να συγκροτηθούν ομάδες ανθρώπων που έχουν κοινή επιθυμία να συνεργαστούν με δημιουργικό και γόνιμο τρόπο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3603941 και 210 3222760 (Δευτέρα-Παρασκευή,12.00 -18.00)

 

ΤΜΗΜΑΤΑ

Φυτώριο Παιδιών ( για παιδιά Γ΄ Δημοτικού- Α΄ Γυμνασίου)

Διδακτική περίοδος: Νοέμβριος-Μάιος

Μιάμιση ώρα την εβδομάδα, κάθε Σάββατο 10.ο0-11.30

Τα παιδιά αφού παρακολουθήσουν (με ελεύθερη είσοδο) τις παιδικές/εφηβικές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, θα μελετήσουν τα παραμύθια και τους μύθους από τα οποίους είναι εμπνευσμένες οι παραστάσεις («Η βασίλισσα του χιονιού», «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα», «Το γεφύρι της Άρτας»). Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση των διδασκόντων και των συντελεστών των παραστάσεων, θα δημιουργήσουν και θα «ζωντανέψουν» τη δική τους εκδοχή πάνω σε αυτά.

Υπεύθυνος τμήματος: Κωνσταντίνος Ευστρατίου

Εγγραφή 30 ευρώ- Δίδακτρα: 60 ευρώ/ μήνα

Φυτώριο Εφήβων ( για εφήβους Α΄ Γυμνασίου-Β΄ Λυκείου)

Διδακτική περίοδος: Νοέμβριος-Μάιος

Δύο ώρες την εβδομάδα, κάθε Σάββατο 12.00-14.00

Το φετινό εργαστήριο έρχεται σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου εργαστηρίου για εφήβους «Διέξοδος στην Τέχνη», που πραγματοποιήθηκε κατά το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και που είχε στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των εφήβων για τον κόσμο του θεάτρου θίγοντας θέματα που τους απασχολούν σήμερα μέσα από μεγάλα έργα και συγγραφείς. Τη φετινή χρονιά, η  δράση επικεντρώνεται στα κείμενα, τις θεματικές και τους συγγραφείς της φετινής θεατρικής περιόδου του Θεάτρου Τέχνης, όπως παρουσιάζονται μέσα από τις παραστάσεις που θα παρακολουθήσουν (με ελεύθερη είσοδο) τα παιδιά. Παραστάσεις που θα αποτελέσουν τροφή για τη δική τους σκέψη/ ιδέες/ ιστορίες.

Υπεύθυνος τμήματος: Τάσος Πυργιέρης

Εγγραφή 30 ευρώ. Δίδακτρα: 65 ευρώ/μήνα

Φυτώριο Νέων (για νέους 17-24 ετών)

Διδακτική περίοδος: Νοέμβριος-Ιούνιος

Τρεις ώρες την εβδομάδα, κάθε Κυριακή 17.00-20.00

Είναι ένα τμήμα που απευθύνεται σε νέους και νέες που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα. Δεν πρόκειται για τμήμα προπαρασκευαστικό της Δραματικής Σχολής αλλά για ένα τμήμα όπου γίνεται εισαγωγή στις βασικές αρχές της υποκριτικής μέσα από ανάλυση- υποκριτική προσέγγιση των κειμένων που ανεβαίνουν φέτος στη Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης. Τα μέλη του τμήματος θα παρακολουθήσουν (με ελεύθερη είσοδο) όλες τις παραστάσεις και θα γνωρίσουν τους συντελεστές τους. Τους τρεις τελευταίους μήνες θα επινοήσουν και θα αφηγηθούν σκηνικά «τις δικές τους» ιστορίες.

Υπεύθυνοι τμήματος: Θοδωρής Αμπαζής, Γιάννης Καλαβριανός.

Εγγραφή 30 ευρώ- Δίδακτρα: 70 ευρώ/ μήνα

Φυτώριο Φίλων: (από 24+ ετών)

Διδακτική περίοδος: Νοέμβριος-Ιούνιος

Τρεις ώρες την εβδομάδα, κάθε Κυριακή 11.00-14.00

Πρόκειται για ένα τμήμα που απευθύνεται σε θεατές άνω των 24 ετών που επιθυμούν να έρθουν σε ουσιαστικότερη επαφή με το θέατρο και να δοκιμάσουν να ανέβουν στη σκηνή, χωρίς να επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες καλλιτέχνες. Τα μέλη του τμήματος παρακολουθούν (με ελεύθερη είσοδο) όλες τις παραστάσεις και γνωρίζουν από κοντά τους καλλιτεχνικούς συντελεστές τους, συζητούν μαζί τους και μαθαίνουν για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν. Παράλληλα διδάσκονται τις βασικές αρχές της Υποκριτικής μέσα από σκηνές των έργων της φετινής θεατρικής περιόδου.

Υπεύθυνος τμήματος: Δημήτρης Δεγαΐτης.

Εγγραφή 30 ευρώ- Δίδακτρα: 75 ευρώ/ μήνα

Image