PHOTOGRAPH 51, Anna Ziegler

Photograph 51

Anna Ziegler

 

 Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

 

Συγγραφέας: Anna Ziegler

Μετάφραση: Αντώνης Πέρης

Διανομή: Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Μαγγίνας, Μάνος Στεφανάκης

Σκηνικά / Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Μουσικός Σχεδιασμός: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Βλαχοπαναγιώτη

Φωτογράφος: Σπύρος Περδίου

Επιστημονικός Σύμβουλος: Γιάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος Ογκολόγος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας

Παραγωγή: LEADINARTS ΑΜKE

  

PHOTOGRAPH 51

 

  Photograph 51

Anna Ziegler

 

 Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5 – Αθήνα 10564

Από 28/11/22, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

  

Αγορά Εισιτηρίου

  

Το πολυβραβευμένο έργο της Anna Ziegler, μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο West End του Λονδίνου (βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την Νικόλ Κίντμαν) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας αφηγηθεί την αληθινή ιστορία της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, της ερευνήτριας που τον Μάιο του 1952 κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει σε μία φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας το δρόμο στις εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις, φάρμακα, θεραπείες και εμβόλια που έχουν γίνει σήμερα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όλοι οι συνεργάτες της Ρόζαλιντ έγιναν διάσημοι, πήραν Νόμπελ, αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η Ρόζαλιντ όμως όχι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε. Ίσως γιατί η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα. Ίσως επειδή ήταν γυναίκα.

 

Ένα έντονα πολιτικό μα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητο έργο γύρω από την κοινωνική ευθύνη της σύγχρονης επιστήμης, γύρω από τον αγώνα μιας γυναίκας να βρει ισότιμη θέση σε μια ανδροκρατούμενη κοινότητα, γύρω από την αφοσίωση του επιστήμονα σε ένα ευρύτερο όραμα που μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και την αυτοθυσία του προς χάριν της κοινής προόδου, και εν τέλει γύρω από την αυθεντικότητα του χαρακτήρα και την αναζήτηση του νοήματος στη δημιουργία και στην προσφορά. Ένα ιστορικό πρόσωπο και μια αληθινή ιστορία προς σκέψη, ανάλυση και περαιτέρω συζήτηση.

 

Το Photograph51 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο αναλόγιο του STAGE International Script Competition το 2008, όπου και απέσπασε το 1ο βραβείο, έκανε πρεμιέρα το 2010 στη Νέα Υόρκη αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και πλήθος διακρίσεων, για να μεταφερθεί το 2015 στο Noel Coward Theatre του Λονδίνου, δίνοντας την ευκαιρία στη Νικόλ Κίντμαν να ενσαρκώσει την Φράνκλιν και να λάβει πολλά και σημαντικά βραβεία Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

 

Στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 28 Νοεμβρίου 2022 έως 4 Απριλίου 2023 (40 παραστάσεις).

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 Τόπος και χρόνος παραστάσεων: Από 28/11/22, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00,  Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5 – Αθήνα 10564

 

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

  

Εισιτήρια

  • Κανονικό: 18€
  • Μειωμένο: 14€
  • Προπώληση:

 

 

 Αγορά Εισιτηρίου

 
Ειδικές Ευχαριστίες
  • Τον Διευθυντή της Cosmoclinic Παναγιώτη Μπάιζο
  • Καθηγητής Γ.Καλκάνης
  • Φυσικός Ευστράτιος Καπότης
  • Πρύτανης Μελέτιος Αθανάσιος Ακμόπουλος
  • Καθηγήτρια Ιατρικής Μαριάννα Καραμάνου
  • Εργαστήριο Φυσικής του Τμήματος ΕΚΠΑ
  • Μουσείο Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ)
 

                                           
 



 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ

ΡΑΙΝΕΡ ΒΕΡΝΕΡ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ

 Σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη

 

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Σκηνικά-Κοστούμια, Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης

Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Συνεργάτης Σκηνογράφος: Σταύρος Μπαλής

Συνεργάτις Ενδυματολόγος: Άση Δημητρολοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μπάμπης Συμεωνίδης

Φωτογραφίες αφίσας - προβών: Alex Kat

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Αναστασάκης

Trailer - Video: Πάρης Χαμουρίκος

 

Παίζουν (αλφαβητικά):

Μαριάννα Δημητρίου

Άγης Εμμανουήλ

Διαμαντής Καραναστάσης

Μαρία Κεχαγιόγλου

Καίτη Μανωλιδάκη

Γιωργής Τσαμπουράκης

Χάρης Τσιτσάκης

 

Κατάλληλο για 16+

Διάρκεια Παράστασης 75 λεπτά

  

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ

 

ΡΑΙΝΕΡ ΒΕΡΝΕΡ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ

 Σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη

  

ΥΠΟΓΕΙΟ

Πεσμαζόγλου 5

 

Πρεμιέρα

25 Ιανουαρίου 2023

  

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ συμπράττει για πρώτη φορά με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζοντας από 25 Ιανουαρίου την «Ελευθερία στη Βρέμη» του Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ, χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης για την περίοδο 2022-23. Η παράσταση αφού έκανε πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία στα Χανιά και περιόδευσε σε πόλεις της Κρήτης, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης σε νέα μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη που επιστρέφει με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών στο Υπόγειο, μετά την επιτυχημένη «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα».

Η «Ελευθερία στη Βρέμη», έργο που πρωτοανέβασε ο ίδιος ο συγγραφέας το 1971 στο θέατρο της Βρέμης, είναι το δέκατο έκτο θεατρικό έργο του τρομερού παιδιού και εκπροσώπου του νέου γερμανικού κινηματογράφου, Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ. Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Φάσμπιντερ που παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης μετά το «Φόβος τρώει τα σωθικά» σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα (2016-17).

Η Γκεέσε Γκότφριντ είναι μια γυναίκα που ζει στη Βρέμη στο πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα - μια εποχή όπου η γυναίκα ήταν εξαρτημένη από τον πατέρα, τον σύζυγο, τον αδελφό και όποιον άλλο άντρα υπήρχε στη ζωή της. Γνώμη και ελεύθερη βούληση δεν επιτρεπόταν να έχει, δεν της επιτρεπόταν καν να σκεφτεί. Ούτε καν να αγαπήσει. Δυνατότητα ανεξαρτησίας δεν υπήρχε καμία. Ελεύθερες γυναίκες νοούνταν μόνο οι πόρνες, που κι αυτές ήταν υποχείρια κάποιου προαγωγού. Η διεκδίκηση της ελευθερίας από μια γυναίκα αντιμετωπιζόταν ως ψυχικό νόσημα, ως λάθος της φύσης και μπορούσε να την οδηγήσει ακόμη και στο δικαστήριο. Η Γκεέσε, μια γυναίκα έξυπνη, ικανή, ευρηματική, στην προσπάθειά της να κερδίσει την ελευθερία έρχεται σε σύγκρουση με όλο το περιβάλλον της, άντρες και γυναίκες, και όταν συναντά εμπόδια και αισθάνεται ότι απειλείται, αμύνεται, καταφεύγοντας σε ακραίες λύσεις πέρα και έξω από κάθε λογική.

Το έργο του Φάσμπιντερ - μια αστική τραγωδία - , επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Γκεέσε και στο κοινωνικό και ψυχολογικό παρασκήνιο, που την οδήγησε στις πράξεις της. Μέσα από μια αλληγορία για το ρόλο τις εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, παρουσιάζει την Γκεέσε σαν μια γυναίκα που απέναντι στην αδικία μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας, δεν βρίσκει άλλη δυνατότητα απελευθέρωσης και αυτοπραγμάτωσης από το φόνο. Το έργο δεν αναφέρεται μόνο στη χειραφέτηση της γυναίκας, αλλά στην χειραφέτηση κάθε εξουσιαζόμενου από τον εξουσιαστή.

Ο συγγραφέας αντλεί έμπνευση από την πραγματική ιστορία της Γκεέσε Γκότφριντ, μιας αστής της Βρέμης, μιας κατά γενική ομολογία θεοσεβούς και έντιμης γυναίκας,

που σκότωσε δεκαπέντε ανθρώπους, τα εγκλήματά της αποκαλύφθηκαν το 1831 και αποκεφαλίστηκε στην τελευταία δημόσια εκτέλεση στη Βρέμη.

Από το υλικό αυτό ο Φάσμπιντερ πλάθει μια αλληγορία για το ρόλο της εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις και κάνει έναν ύμνο στην ελευθερία που κατακτάται με κάθε τίμημα.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

25 Ιανουαρίου- 9 Απριλίου 2023

Τετάρτη και Κυριακή: 19.30

Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 21.00.

 

Τιμές εισιτηρίων

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή : 18 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο

Σάββατο-Κυριακή: 20 ευρώ, 16 ευρώ μειωμένο

Ατέλεια: 5 ευρώ

Ομαδικές κρατήσεις: 15 ευρώ

 

Προσφορά για την προπώληση κατά τις ημέρες των γιορτών

Έως 8 Ιανουαρίου όλα τα εισιτήρια 15 ευρώ

 

Ηλεκτρονική προπώληση:

https://www.viva.gr/tickets/theater/eleutheria-sti-bremi/

 

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210-3228706, Δευτέρα-Παρασκευή 10-1μ.μ.

Καθημερινά 5-10μ.μ.

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5-10μ.μ.

  • eleftheriasthvremi01
  • vremi01
  • vremi02
  • vremi03
  • vremi04
  • vremi05
  • vremi06
  • vremi07
  • vremi08
  • vremi09

                                           
 



 

 

Θοδωρής Βουτσικάκης Στην οδό Φρυνίχου...ξανά

Συντελεστές:

Θοδωρής Βουτσικάκης, τραγούδι

Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο

Βαγγέλης Μαχαίρας, ούτι, μαντολίνο, λαούτο

 

Λίνα Νικολακοπούλου, καλλιτεχνική επιμέλεια

Άγγελος Μέντης, επιμέλεια σκηνής

 

Γιώργος Μιχαηλίδης - Παναγιώτης Τερζής, σχεδιασμός ήχου

Μαρία Βενετάκη, σχεδιασμός φώτων

Ευαγγελία Θωμάκου, φωτογραφίες

Αναστασία Ταμουρίδου, οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής

 

 

  

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΡΥΝΙΧΟΥ

 

Θέατρο Τέχνης Kάρολου Κουν

 

Θοδωρής Βουτσικάκης
Στην οδό Φρυνίχου...ξανάΚαλλιτεχνική Επιμέλεια:
Λίνα Νικολακοπούλου

 

Κάθε Δεύτερα και Τρίτη

13, 14, 20, 21, 27, 28 Μαρτίου & 3,4 Απριλίου 2023 | Ώρα έναρξης 21.00

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

 

voutsikakis04.jpgΣτην οδό Φρυνίχου ξανά. Μια νέα «συνομιλία» του Θοδωρή Βουτσικάκη με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο ούτι και το μαντολίνο, σε μουσικές και τραγούδια που αναδεικνύονται μοναδικά στην υποβλητική ατμόσφαιρά της σκηνής του θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα.

Σύγχρονα και κλασικά ελληνικά τραγούδια, που με σιγουριά θα τα ονομάζαμε Αγάπες της Ζωής μας και κάποιες ιδαίτερες επιλογές-εκπλήξεις από την αγγλική και ιταλική μουσική σκηνή Στίχοι δυνατοί, μελωδίες καθαρές, όλα με έναν στόχο και προορισμό να δώσουν το χώρο και τον χρόνο που αξίζει σε αυτό το θαύμα των τριών λεπτών που λέγεται τραγούδι.

«Στο στήθος μου χτυπά σαν βροχή

του κόσμου η ομορφιά κι η ψυχή.

Σαν μιας Άνοιξης αρχή»

...όπως λέει και ένα από τα καινούργια τραγούδια του Θοδωρή Βουτσικάκη σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, τη δεύτερη δισκογραφική τους συνεργασία μετά την αγαπημένη «Όμορφη Ζωή», που αυτό το διάστημα ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν.

 

Μια συμπαραγωγή της εταιρείας ARTos & Θέαμα και του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.

 

Δείτε το βίντεο.

 

Τιμές εισιτηρίων 18 ευρώ κανονικό & 15 ευρώ μειωμένο

Ομαδικές κρατήσεις (άνω των 10 ατόμων): 15 ευρώ

Early Bird: Μέχρι 1/3 γενική είσοδος 15 ευρώ

 

Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/music/thodoris-boutsikakis-stin-odo-frynixou-ksana

voutsikakis02

 

                                           
 



 

 

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

Αλμπέρ Καμύ

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Blaine L. Reininger
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Ειδικές Κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος
Κατασκευή Κατσαρίδας: Αλέξανδρος Λόγγος
Σύμβουλος κίνησης: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Οργάνωση Παραγωγής: Ηρώ Λέφα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χαρίκλεια Πετράκη, Νεφέλη Βλαχοπαναγιώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Άννα Μπίζα
Βοηθός Φωτίστριας: Ιφιγένεια Γιαννιού
Βοηθός Ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή
Κομμώσεις:  Χρόνης Τζήμος 

Ευχαριστούμε τον Αντώνη Περιστεράκο και τα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της φωτογράφισης.

Ευχαριστούμε την Εταιρια Cosmetics.gr για την χορηγία των καλλυντικών. 

Μια συμπαραγωγή της Malentendu productions, του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και της Panik Theater Productions.

Με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Φ. Κωστοπούλου

Με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας

 

Παίζουν (αλφαβητικά):

Μαριάννα Κάλμπαρη

Φλομαρία Παπαδάκη

Αναστάσης Ροϊλός

Πηνελόπη Τσιλίκα

Και ο Blaine L. Reininger

  

 

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

 Αλμπέρ Καμύ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

  

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ -Φρυνίχου 14, Πλάκα

3 Φεβρουαρίου – 9 Απριλίου 2023

Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή 19.00,Πέμπτη και Παρασκευή 20.30,Σάββατο 21.00

  

«Εάν ο άνθρωπος θέλει να αναγνωρίζεται, πρέπει απλά να λέει ποιος είναι. Αν σιωπά ή ψεύδεται, πεθαίνει μόνος και το σύμπαν γύρω του βουλιάζει στη δυστυχία. Αν, αντιθέτως, μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς αμφιβολία και πάλι θα πεθάνει, αλλά αφού θα έχει βοηθήσει τους άλλους και τον εαυτό του να ζήσουν».

Αλμπέρ Καμύ, με αφορμή την “Παρεξήγηση”

 

Η «Παρεξήγηση», γράφτηκε από τον κορυφαίο Γάλλο νομπελίστα συγγραφέα και φιλόσοφο Αλμπέρ Καμύ το 1944. Πρόκειται για ένα έργο δομημένο κατά τους Αριστοτελικούς κανόνες της τραγωδίας, που οι ρίζες της πλοκής του εντοπίζονται τόσο στην κλασική όσο και στην Βιβλική παράδοση.

 

Ένας γιος επιστρέφει μετά από 20 χρόνια οικειοθελούς εξορίας στην Αφρική στην πατρίδα του, κάπου στην κεντρική Ευρώπη, για να βρει ξανά τη μητέρα και την αδερφή του. Έρχεται με τη νεαρή γυναίκα του, αποφασίζοντας να μην ανακοινώσει εξ αρχής την πραγματική του ταυτότητα. Απόφαση μοιραία, γιατί οι δύο γυναίκες, που διατηρούν ένα μοναχικό πανδοχείο, ληστεύουν και δολοφονούν τους καλεσμένους τους προσπαθώντας να επιβιώσουν αλλά και με την ελπίδα να αφήσουν πίσω τον τόπο τους και να εγκατασταθούν κάπου «μπροστά στη θάλασσα», σε μια χώρα όπου «ο ήλιος καταβροχθίζει τα πάντα”.

 

Ο Καμύ αποδίδει την έμπνευσή του σε μια είδηση ​​που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ηχώ του Αλγερίου το 1935. Βρίσκουμε ήδη στο μυθιστόρημά του "Ο Ξένος" την νύξη σε αυτό το γεγονός: "Μεταξύ του αχυρένιου στρώματός μου και της σανίδας του κρεβατιού, είχα βρει ένα παλιό άρθρο από μια εφημερίδα... αφορούσε μια πραγματική είδηση… αλλά και τη βιβλική παραβολή του άσωτου γιου που τον σκότωσε η οικογένειά του.”

 

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, μετά τους επιτυχημένους «Παλιούς καιρούς» του Πίντερ (Υπόγειο 2018-19) επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης με αυτό το σπουδαίο έργο-μελέτη πάνω στη σύγκρουση του ανθρώπου με το μοιραίο, που ελάχιστα έχουμε δει στην ελληνική σκηνή.

 

Το θέματα που αναδεικνύει το κείμενο είναι τόσο επίκαιρα σήμερα -την εποχή της διαθλασμένης επικοινωνίας και της παραμορφωμένης πληροφόρησης- όσο ποτέ: τα συναισθήματα του εγκλωβισμού και της απομόνωσης μέσα σε έναν απρόσωπο, ψηφιακό κόσμο, ο πόθος για μια αληθινή ζωή που βρίσκεται κάπου αλλού, η αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό, το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα σ’ ένα αδιάφορο σύμπαν, η αδυναμία επικοινωνίας ανάμεσα στους πιο κοντινούς μεταξύ τους ανθρώπους -τα μέλη μιας οικογένειας- που φτάνει εδώ στην απόλυτα τραγική της συνέπεια, τον θάνατο.

 

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, χτίζει μια άκρως μυστηριώδη, μεταφυσική σχεδόν ατμόσφαιρα, με βασικό άξονα την σαρκαστική ατάκα της κόρης προς την σύζυγο του γιου:

 

«Αν θέλετε να ξέρετε, υπήρξε κάποια παρεξήγηση. Όσο άμαθη κι αν είστε στη ζωή, αντιλαμβάνεστε ότι αυτά συμβαίνουν»

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Albert Camus (1913-1960) ήταν Γάλλος φιλόσοφος και μυθιστοριογράφος που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1957. Διάσημα μυθιστορήματά του : Ο Ξένος (1942), Η Πανούκλα (1947), Η πτώση (1956) καθώς και τα φιλοσοφικά δοκίμια: Ο Μύθος του Σίσυφου (1942) και Ο επαναστάτης (1951).

 

Θεμελιώδης στη φιλοσοφική σκέψη του, είναι η έννοια του Παραλόγου, που αναπτύσσεται ιδιαίτερα στο Ο Μύθος του Σίσυφου. Ο Καμύ ορίζει το Παράλογο ως τη ματαιότητα μιας αναζήτησης νοήματος σε ένα ακατανόητο σύμπαν χωρίς Θεό ή άλλο νόημα και μας καλεί να αγκαλιάσουμε τον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης αναλαμβάνοντας τον σκοπό της δημιουργίας αξίας και νοήματος. Οι προσπάθειες και η ανθεκτικότητα –και όχι η αυτοκτονία και η απελπισία– είναι οι κατάλληλες απαντήσεις.

 

Ο Καμύ πέθανε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθ’οδόν προς το Παρίσι, αφήνοντας ημιτελές το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα “Ο Πρώτος Άνθρωπος”. Παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά είδωλα της Γαλλίας και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς και διανοητές.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

3 Φεβρουαρίου-9 Απριλίου 2023

Τετάρτη και Κυριακή 19.00,Πέμπτη και Παρασκευή 20.30,Σάββατο 21.00.

Τιμές εισιτηρίων

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή : 18 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο

Σάββατο-Κυριακή: 20 ευρώ, 16 ευρώ μειωμένο

Ατέλεια: 5 ευρώ

Ομαδικές κρατήσεις: 15 ευρώ

 

Ηλεκτρονική προπώληση:

https://www.viva.gr/tickets/theater/i-pareksigisi/

 

Τηλεφωνικές κρατήσεις:

210-3228706, Δευτέρα-Παρασκευή 10-1μμ

210-3222464,Καθημερινά 5-10μμ

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5-10μμ

 
  • 0K0A5741_1
  • 0K0A5762-2_1
  • 0K0A5764_1
  • 0K0A5780_1
  • 0K0A5794_1
  • 0K0A5821_1
  • 0K0A5840_1
  • 0K0A5878_1
  • 0K0A5894_1
  • 0K0A5901_1
  • 0K0A5968_1
  • 0K0A5970_1

                                           
 



 

 

ΜΟΤΕΛ του Βασίλη Μαυρογεωργίου

ΜΟΤΕΛ

Βασίλης Μαυρογεωργίου

 

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου

Επιμέλεια Κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος

Σκηνική Πάλη: Θάνος Δερμάτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή

Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου

Κατασκευή Σκηνικού: Νίκος Δεντάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Εκτέλεση Παραγωγής: Μαριλένα Μόσχου

Παίζουν (αλφαβητικά): Κλέλια Ανδριολάτου, Ευγενία Αποστόλου, Ιωάννα Μαυρέα, Άγγελος Μπούρας, Ελευθερία Παγκάλου, Χρήστος Σαπουντζής

  

ΜΟΤΕΛ του Βασίλη Μαυρογεωργίου

 

ΜΟΤΕΛ του Βασίλη Μαυρογεωργίου

 

 

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

[Φρυνίχου]

 

Βασίλης Μαυρογεωργίου

ΜΟΤΕΛ

2ος χρόνος

Πρεμιέρα

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Αγορά Εισιτηρίου

  

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε κατά την πρώτη παρουσίαση του την άνοιξη του 2022, το εξαιρετικό θρίλερ επανέρχεται με ανανεωμένη διανομή.

Κάπου μακριά, στη μαύρη ερημιά υπάρχει ένα φτηνό μοτέλ. Κάποιοι άνθρωποι ζουν σ’ αυτό, κάποιοι πεθαίνουν, και κάποιοι είναι απλώς περαστικοί. Γύρω του ένα πυκνό δάσος, μια σκοτεινή λίμνη και μια μικρή πόλη, γεμάτη μυστικά. Οι κάτοικοι ζουν μια απλή ζωή, κι έχουν μεταξύ τους μια άρρητη συμφωνία: κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά που όλοι ξέρουν. Όμως χρειάζεται μόνο ένα μικρό σπρώξιμο για να διαλυθεί μια ολόκληρη κοινωνία.

Μια νέα γυναίκα δολοφονείται στο δωμάτιο νούμερο πέντε και γίνεται η πέτρα που ταράζει τα νερά της λίμνης και φέρνει στην επιφάνεια αλήθειες θαμμένες πολύ βαθιά. Από αυτές που κρύβουμε κι από τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Το νέο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου κινείται από τους αντιήρωες. Ένα κορίτσι που φαίνεται λίγο επικίνδυνο, λίγο διαταραγμένο στα μάτια των “φυσιολογικών”. Ένας άντρας που κάνει ένα περίεργο επάγγελμα, περιπλανιέται από τόπο σε τόπο, και αναλαμβάνει να “επιδιορθώσει” χώρους όπου έχουν γίνει άγρια εγκλήματα. Οι δυο τους βάζουν σε δοκιμασία τις συμβάσεις της κοινωνίας που τους περιβάλλει. Ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας από τον σκληρό ρεαλισμό στη μαγεία της κάθαρσης.

  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα-Τρίτη στις 21.00
  • Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ/ 15 ευρώ μειωμένο/ 12 ευρώ ομαδικές κρατήσεις/ 5 ευρώ ατέλεια
  • Ειδικές τιμές: Μέχρι 31 Οκτωβρίου προπώληση 15 ευρώ
  •  
    • p3200919
    • programs-motel01
    • programs-motel02
    • programs-motel03
 

                                           
 



 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ιδρύθηκε το 1942 και έχει θέσει ως στόχους του την ανάδειξη και καθιέρωση νέων ελλήνων συγγραφέων, τη δημιουργία «Σχολής» με δικό της «ύφος» για την κατάκτηση της θεατρικής τέχνης, τη γνωριμία και συνεπώς την επικοινωνία του ελληνικού κοινού με τους μεγάλους ξένους κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, την ερμηνεία του Αρχαίου Δράματος και, από τότε μέχρι σήμερα, υπηρετεί και πραγματώνει αδιάλειπτα τους αρχικούς στόχους του. Έχουμε να κάνουμε όχι απλά με ένα γεγονός αλλά με ένα ιστορικό γεγονός.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


           

 

Ευχαριστίες

Το Θέατρο Τέχνης ευχαριστεί θερμά τον Γιάννη Ανδρέου, μέλος της εταιρείας του Θεάτρου Τέχνης, για τη χορηγία του στην δημιουργία και λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

Ελληνική Εταιρεία Θεάτρου

: Πεσμαζόγλου 5, 10564 Αθήνα

: 2103222760

: info@theatro-technis.gr