Λαϊκές Προσευχές

«Λαϊκές Προσευχές»

 

με τη Βερόνικα Δαβάκη

και την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης

 

στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Φρυνίχου

Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Φεβρουαρίου

 

H προπώληση έχει ξεκινήσει!

Με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη, το Ελληνικό Σχέδιο παρουσιάζει ένα σπάνιο, unplugged πρόγραμμα με πολυαγαπημένα αλλά και δυσεύρετα τραγούδια του σπουδαίου λαϊκού δημιουργού.

Στο Θέατρο Τέχνης, τον χώρο που ο Μάνος Χατζιδάκις επέλεξε για να υπερασπιστεί το ρεμπέτικο ως μορφή υψηλής τέχνης, η Βερόνικα Δαβάκη έχοντας πρόσφατη την παράσταση για την ζωή της Μαρίκας Νίνου, θα συναντηθεί με την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, σε επιμέλεια Μανώλη Πάππου, σε ένα σπάνιο πρόγραμμα με πολυαγαπημένα αλλά και δυσεύρετα τραγούδια του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής και του λαϊκού τραγουδιού του 20ού αιώνα.

40 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη και 30 από του Μάνου Χατζιδάκι, η θεατρική σκηνή της οδού Φρυνίχου μάς επιτρέπει να κυνηγήσουμε κάτι από τη μυσταγωγία χαμένων εποχών, παίζοντας unplugged και χωρίς άλλες άλλοτε απαραίτητες ενισχύσεις.  Σαν ένα πολλαπλό ταξίδι στον χωροχρόνο ή σαν προσευχή.

Από την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνη παίζουν και τραγουδούν:

 

Μανώλης Πάππος (μπουζούκι - τραγούδι), Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι – τραγούδι), Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα - τραγούδι), Δημήτρης Σίντος (πιάνο) Μιχάλης Δαρμάς (κοντραμπάσο), Dasho Kourti (ακορντεόν).

 

Τραγουδά η Βερόνικα Δαβάκη

Παραστάσεις:

Δευτέρα 12, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 21.00

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Εισιτήρια από 12 ευρώ

Τηλεφωνικές κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή 10.30-1.30 μμ: 2103228706

Καθημερινά 5-10μμ: 2103222464

Προπώληση: «ΛΑΪΚΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ» Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης | Εισιτήρια online! | More.com