Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού - Επεισόδιο II

Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού

Podcast- Επεισόδιο II:

Με έμπνευση τη φωτογραφία της Χριστίνας Κάλμπαρη από τη συλλογή της, Short stories of entrapment’ (2002)

 

«Πάντα υπάρχουν περισσότεροι από ένας δρόμοι»
 
Λίγα λόγια για το σύμπαν, την απομόνωση, την άδεια σκηνή, την κατανόηση, την επιστροφή.
 
Αφήγηση: Δημήτρης Πασσάς
 
Μουσική: Monika
 

Ηχογράφηση-επεξεργασία: Μαριλένα Μόσχου

 

mikres istories egkleismoiΤι είναι οι Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού;

Με αφορμή τον προσωρινό μας εγκλεισμό λόγω πανδημίας, πέντε καλλιτέχνες-συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης εμπνέονται από πέντε έργα της φωτογραφικής συλλογής της Χριστίνας Κάλμπαρη ‘Μικρές ιστορίες εγκλεισμού’ και αφηγούνται, ο καθένας με  το δικό του τρόπο, «άλλες» ιστορίες εγκλεισμού: αυτόν στον οποίο μπορεί να μας καταδικάσει η κοινωνία, οι άλλοι, ο ίδιος μας ο εαυτός. Ιστορίες εγκλεισμού κυριολεκτικού και μεταφορικού, που μπορεί να γεννήσει ο φόβος, οι προκαταλήψεις, τα πάθη, τα ήθη και η αδυναμία μας να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Στο επεισόδιο αυτό, ακούγονται κείμενα του Stephen Hawking και του Italo Calvino, αλλά και μουσικά κομμάτια της Monika, από την παράσταση "Το χρονικό του χρόνου”, σε σκηνοθεσία  Νατάσσας Τριανταφύλλη. 

Το “Χρονικό του Χρόνου» του Stephen Hawking μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο θέατρο από το Θέατρο Τέχνης, σε μια παράσταση που επιχείρησε να φέρει την επιστημονική σκέψη σε διάλογο με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η παράσταση, το κείμενο της οποίας διαμόρφωσαν η Έλενα Τριανταφυλλοπούλου και η Νατάσα Τριανταφύλλη, ανέβηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020, με πρωταγωνιστές τον Ηλία Μελέτη και τον Δημήτρη Πασσά και διεκόπη τον Μάρτιο του 2020  λόγω της αναστολής λειτουργίας των θεάτρων εξαιτίας της πανδημίας. 

Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, σχεδιάζουμε η παράσταση να ανέβει και πάλι στη σκηνή της Φρυνίχου!