ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

Η μεγάλη επιτυχία των 2 τελευταίων χρόνων του θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, κλείνει τον κύκλο της ταξιδεύοντας σε πόλεις της Ελλάδας. Η οικογενειακή μουσική παράσταση που αγαπήθηκε για την εφευρετικότητα και το χιούμορ της, συμπληρώνει φέτος 200 παραστάσεις, ξεπερνώντας τους 10.000 θεατές.
Ξεδιπλώνοντας με συνέπεια την πλοκή του γνωστού παραμυθιού του Χ. Κ. Άντερσεν, προσφέρει ένα θέαμα για όλη την οικογένεια, δίνοντας την αφορμή για συζήτηση με θέματα όπως η ειλικρίνεια και το ψέμα, το θάρρος της προσωπικής γνώμης, η εξωτερική μας εμφάνιση κ.α.

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ | Παιδική Σκηνή

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας φιλάρεσκος βασιλιάς εξαπατάται από δύο απατεώνες που προσποιούνται ότι υφαίνουν ένα μοναδικό ύφασμα που μπορούν να το δουν μόνο όσοι είναι άξιοι για το αξίωμα τους. Όλο το βασίλειο βρίσκεται σε αναστάτωση προετοιμάζοντας τη μεγάλη παρέλαση του βασιλιά όπου πρόκειται να επιδείξει τα καινούρια του ρούχα. Ένα παιδί, με την αθωότητα που το διακατέχει, φωνάζει αυτό που όλοι βλέπουν αλλά κανείς δεν τολμάει να ομολογήσει: ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός!

  • Θεατρική διασκευή: Εύα Στυλάντερ
  • Σκηνοθεσία, στίχοι, μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
  • Σκηνικά, κοστούμια, κατασκευές: Μυρτώ Κοσμοπούλου
  • Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
  • Κατασκευές κοστουμιών: Μάρθα Χαραλαμπίδου (where is the cat?)
  • Σύνθεση εικόνων σκηνικου: Εύα Ανδρονικίδου
  • Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Χαλκούτσου
  • Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
  • Παίζουν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ιωάννα Μπιτούνη