«ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!»-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ πριν από την περιοδεία εκτός Αθηνών, με εισιτήρια σε ειδική τιμή!

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

«ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!»

 

Μια παράσταση των Γιάννη Καλαβριανού, Μαριάννας Κάλμπαρη, Βασίλη Μαυρογεωργίου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ-Φρυνίχου 14-Πλάκα

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ πριν από την περιοδεία εκτός Αθηνών,

με εισιτήρια σε ειδική τιμή!

 

Έξι τελευταίες παραστάσεις στη Φρυνίχου

για την παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης που ετοιμάζεται

να ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδας.

 

Video trailer

https://www.youtube.com/watch?v=0ViSD-FCX9U

 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση και συνθήκη, όπου τρεις δημιουργοί με τη διπλή ιδιότητα συγγραφέα και σκηνοθέτη, κλήθηκαν να εξερευνήσουν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί τα όρια της φανερής αλλά και της κρυμμένης, υπόγειας βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Έτσι δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, τρία νεοελληνικά μονόπρακτα, τρεις διαφορετικές ιστορίες που ερμηνεύονται από τρεις ηθοποιούς. Αυτό που τα ενώνει είναι η έντονη διάθεση για χιούμορ, η έμπνευση από τη σύγχρονη πραγματικότητα και η επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία όπου η βία αγγίζει όρια αμφιλεγόμενα, σκοτεινά και περίπλοκα. Όπως η εποχή μας.

 

«Υπερβολές!» συνηθίζουμε να λέμε για ό,τι θεωρούμε ότι ξεπερνά τα όρια του «κανονικού», του «φυσιολογικού». Τι θεωρείται όμως σήμερα «κανονικό» ή «φυσιολογικό» και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι σε θέση να τα ορίσει; Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για βία «κανονική» ή για συναισθήματα «υπερβολικά»; Ας μιλήσουμε για όλα αυτά…

 

Έγραψαν για την παράσταση:

Οι τρεις δημιουργοί, συνέθεσαν κείμενα προκλητικά, που ξεχειλίζουν χιούμορ και ειρωνεία, στέκονται αυθεντικά μπροστά στην ωμή αλήθεια, ως ίσο προς ίσο. (…).Μέσα από τις εξαίρετες ερμηνείες των Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελου Μπούρα, Δέσποινα Γιαννοπούλου, η βία γίνεται στο βλέμμα μας ένα παιχνίδι για όλους, ένα παιχνίδι που όλοι λίγο πολύ έχουμε λάβει μέρος, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο. (…)Τρία μονόπρακτα με καυστικό χιούμορ και εξαιρετικές ερμηνείες αγγίζουν ακριβώς αυτό που υπόσχονται: υπερβολές, ευφυείς, απολαυστικές υπερβολές.

elculture.gr

https://elculture.gr/ypervoles-sto-theatro-technis-mia-effyi-stand-up-tragodia-pou-stinei-ston-toicho-ti-via/

 

«Μια παράσταση επίκαιρη, με χιούμορ και βαριές αλήθειες, που καταφέρνει να σε κάνει να βγεις από την αίθουσα του θεάτρου εξίσου γεμάτος και προβληματισμένος, χωρίς…«Υπερβολές!»

Monopoli

 

https://www.monopoli.gr/2023/06/16/reviews/eidame-parastaseis/690475/theatis-ypervoles-sto-theatro-texnis/

 

«Μία ξεχωριστή παράσταση, σκηνοθετημένη με πολύ κέφι και πολύ επαγγελματισμό από τρεις σπουδαίους δημιουργούς. Η κυρία Μαριάννα Κάλμπαρη, ο κύριος Βασίλης Μαυρογεωργίου – ο οποίος έχει επίσης υπογράψει το εκπληκτικό «Μοτέλ»  – και ο κύριος Γιάννης Καλαβριανός, υπογράφουν αντίστοιχα κείμενο και σκηνοθεσία για κάθε μονόλογο. Μία σπονδυλωτή παράσταση, που ψυχαγωγεί όσο και προβληματίζει.»

Keysmash.gr

https://keysmash.gr/theatro/antapokriseis/ypervoles-theatro-technis-karolou-koun/

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Κείμενα-Σκηνοθεσία (με σειρά παρουσίασης):

Μαριάννα Κάλμπαρη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη

Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς

Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός στο σχεδιασμό φωτισμού: Στέβη Κουτσοθανάση

Συνεργάτις σκηνοθέτη (Μαριάννας Κάλμπαρη): Μαριλένα Μόσχου

Βοηθός σκηνοθέτη (Βασίλη Μαυρογεωργίου): Στάθης Γεωργαντζής

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Χάμπαση

Φωτογραφίες: Ελευθερία Νικολαΐδου

 

Πρωταγωνιστούν( με σειρά εμφάνισης):

Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου

 

ΤΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ (με σειρά παρουσίασης)

 

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος»,

Κείμενο-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Με την Κατερίνα Λυπηρίδου

Συμμετέχουν Μαριάννα Κάλμπαρη/Μαριλένα Μόσχου

«Γύρισα στο πατρικό μου. Το μωρό έκλαιγε όλη μέρα. Και ο πατέρας μου ούρλιαζε..

Δε με ένοιαζε τίποτε. Ήθελα μόνο να πεθάνω. Ή μάλλον ήθελα να πεθάνει πρώτα εκείνο και μετά εγώ. Για να πεθάνω ήσυχη. Πόσο κακιά, πόσο αναίσθητη είσαι; σκεφτόμουν. Πόσο τρελή είσαι; έλεγε η μάνα μου. Κατέστρεψες τη ζωή σου. Γιατί; Για μια ιδέα; Για το θέατρο; Αφού στο είπα, δεν κάνεις για ηθοποιός…Και εγώ έκλαιγα.. Και το μωρό έκλαιγε, έκλαιγε με ασταμάτητους λυγμούς. Μέχρι τη μέρα που-»

 

 

«O άνθρωπος της διπλανής πόρτας»,

Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Άγγελος Μπούρας

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Με τον Άγγελο Μπούρα

Δεν σου κάνει εντύπωση όταν σε προσπερνάει στο δρόμο. Δεν τον παρατηρείς όταν κάθεται δίπλα σου στο λεωφορείο. Είναι ένας τυπικός , συνεπής, εργατικός άνθρωπος.
Δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα. Μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν  γι' αυτόν συνάδελφοι και γείτονες. Πάντα με 5 αστέρια τον αξιολογούν οι πελάτες του. Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

«Παρακαλώ πολύ κλείστε την πόρτα όσο διαβάζετε τα χαρτιά θα περιμένω απ' έξω…πολλά συμβαίνουν στις μέρες μας”.

 

«Πρώτη φορά συναντούσα άνθρωπο που μιλούσε σαν τρένο»

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννη Καλαβριανού

Με τη Δέσποινα Γιαννοπούλου

Βασικό συστατικό της ζωής σε οργανωμένες κοινότητες είναι η εμπιστοσύνη πως ο καθένας κάνει σωστά τη δουλειά του. Μπαίνουμε σε κτίρια, ταξιδεύουμε, τρώμε, νοσηλευόμαστε, γιατί έχουμε ατύπως συμφωνήσει πως κάποιοι έχουν κατασκευάσει, οργανώσει και ελέγξει όλα όσα εμείς θα χρησιμοποιήσουμε. Η άρση αυτής της εμπιστοσύνης, έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Μια γυναίκα, μητέρα ενός από τα θύματα των Τεμπών, λαμβάνει λογαριασμό νερού ύψους 2.750 ευρώ. Και πάει στην ΕΥΔΑΠ να δει τι μπορεί να έχει συμβεί. Και συναντάει έναν άνθρωπο που μιλούσε σαν τρένο. Και μία αφίσα με μια Καρυάτιδα. Μία ημέρα που ένιωθε αρκετά ζωντανή.

 

Η σπονδυλωτή παράσταση «Υπερβολές!» αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος του τριπτύχου πρωτότυπων νεοελληνικών κειμένων υπό τη θεματική «Βία παντού», που δημιούργησε και παρουσίασε το Θέατρο Τέχνης κατά την διετία 2021-23 με την υποστήριξη επιχορήγησης του ΥΠΠΟΑ. Οι δύο προηγούμενες παραγωγές της «Βίας παντού» ήταν το «Cry» σε κείμενο-σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου και το «Μοτέλ» σε κείμενο-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Οι «Υπερβολές!» πρωτοπαρουσιάστηκαν στο τέλος της σεζόν 2022-23 σημειώνοντας αξιοσημείωτη επιτυχία που τις έφερε και πάλι στη σκηνή από τον Οκτώβριο της φετινής σεζόν.

 

Παραστάσεις: 20-21, 27-28 Νοεμβρίου και 4-5 Δεκεμβρίου

Δευτέρα-Τρίτη στις 9μμ.- Φρυνίχου 14, Πλάκα

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 6 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

14 ευρώ ενιαία είσοδος- 3 ευρώ ατέλεια

Τηλεφωνικές κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή 10.30-1.30 μμ: 2103228706

Καθημερινά 5-10μμ: 2103222464

 

Ηλεκτρονική προπώληση: «ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!» | Εισιτήρια online! | More.com