Η πολυσυζητημένη "Δωδέκατη Νύχτα" δια χειρός Γιάννη Κακλέα ολοκληρώνεται στο Θέατρο Τέχνης με μεγάλη επιτυχία αυτή την Κυριακή 14/1

 

Η πολυσυζητημένη "Δωδέκατη Νύχτα" δια χειρός Γιάννη Κακλέα ολοκληρώνεται στο Θέατρο Τέχνης με μεγάλη επιτυχία αυτή την Κυριακή 14/1

 

Τώνια Καράογλου, Αθηνόραμα

"Η underground αισθητική και ο σαιξπηρικός λυρισμός συνυπάρχουν στην πρόταση του Γιάννη Κακλέα πάνω σε μία από τις ωραιότερες κωμωδίες του ελισαβετιανού συγγραφέα"

Όλγα Σελλά, Ο Αναγνώστης

"Ο Γιάννης Κακλέας έδωσε εξαρχής ατμόσφαιρα γιορτής, θεάτρου (πολύ ωραία η επί σκηνής μεταμόρφωση της Βιόλας σε Σεζάριο), μουσικής (που ερμήνευσαν θαυμάσια κάποιοι από τους ηθοποιούς), έδωσε το χιούμορ και το φαρσικό στοιχείο του έργου, έδωσε ρυθμό στην παράσταση... Ο Γιάννης Κακλέας βάζει τη διακριτή του σφραγίδα στις παραστάσεις που υπογράφει. Η «Δωδέκατη Νύχτα» είναι και ανάλαφρη, και τρυφερή, και ρομαντική, και υπαινικτική. Και αναδεικνύει απλόχερα το κωμικό στοιχείο.".

Τόνια Τσαμούρη, culturenow.gr

"Η σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα αποτύπωσε με ενδιαφέροντα και σύγχρονο τρόπο το ελισαβετιανό κείμενο, δείχνοντας ότι ο Σαίξπηρ δεν είναι ένας μουσειακός, σκηνικά, θεατρικός συγγραφέας. Τουναντίον, έδειξε ότι ο Σαίξπηρ ασχολήθηκε με θεματολόγια η οποία είναι διαρκώς επίκαιρη, αφού καταπιάνεται με προαιώνια ζητήματα όπως είναι ο έρωτας και η ταυτότητα της ανθρώπινης φύσης".

 

Περισσότερα...