Η παράσταση ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ! ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη!

Η παράσταση των Γιάννη Καλαβριανού, Μαριάννας Κάλμπαρη, Βασίλη Μαυρογεωργίου

ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη!

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ-Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη

Μόνο για τρεις παραστάσεις

Δευτέρα 19,20,21 Ιανουαρίου 2024 στις 21.00

 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση και συνθήκη, όπου οι τρεις δημιουργοί με τη διπλή ιδιότητα συγγραφέα και σκηνοθέτη, κλήθηκαν να εξερευνήσουν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί τα όρια της φανερής αλλά και της κρυμμένης, υπόγειας βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Έτσι δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, τρία νεοελληνικά μονόπρακτα, τρεις διαφορετικές ιστορίες που ερμηνεύονται από τρεις ηθοποιούς. Αυτό που τα ενώνει είναι το χιούμορ, η έμπνευση από τη σύγχρονη πραγματικότητα και η επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία όπου η βία αγγίζει όρια αμφιλεγόμενα, σκοτεινά και περίπλοκα. Όπως η εποχή μας.

 

«Υπερβολές!» συνηθίζουμε να λέμε για ό,τι θεωρούμε ότι ξεπερνά τα όρια του «κανονικού», του «φυσιολογικού». Τι θεωρείται όμως σήμερα «κανονικό» ή «φυσιολογικό» και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι σε θέση να τα ορίσει; Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για βία «κανονική» ή για συναισθήματα «υπερβολικά»; Ας μιλήσουμε για όλα αυτά…

 

Η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης που πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία στη σκηνή της Φρυνίχου 14 τον Μάιο του 2023, ανεβαίνει στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ μόνο για τρεις παραστάσεις!

 

Περισσότερα...