Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού - Επεισόδιο IΙI

Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού

Podcast- Επεισόδιο IΙI:

Με έμπνευση τη φωτογραφία της Χριστίνας Κάλμπαρη από τη συλλογή της, Short stories of entrapment’ (2002)

 

«Τώρα θα μιλήσω εγώ»
 
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Χάρη Βλαβιανού με τίτλο "Τώρα θα μιλήσω εγώ".
 
Αφήγηση: Εριφύλη Μαρωνίτη
 
Μουσική: Franz Schubert - Piano Quintet in A major, D. 667, Trout
 
Ηχογράφηση-επεξεργασία: Μαριλένα Μόσχου
 

 

mikres istories egkleismoiΤι είναι οι Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού;

Με αφορμή τον προσωρινό μας εγκλεισμό λόγω πανδημίας, πέντε καλλιτέχνες-συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης εμπνέονται από πέντε έργα της φωτογραφικής συλλογής της Χριστίνας Κάλμπαρη ‘Μικρές ιστορίες εγκλεισμού’ και αφηγούνται, ο καθένας με  το δικό του τρόπο, «άλλες» ιστορίες εγκλεισμού: αυτόν στον οποίο μπορεί να μας καταδικάσει η κοινωνία, οι άλλοι, ο ίδιος μας ο εαυτός. Ιστορίες εγκλεισμού κυριολεκτικού και μεταφορικού, που μπορεί να γεννήσει ο φόβος, οι προκαταλήψεις, τα πάθη, τα ήθη και η αδυναμία μας να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Στο επεισόδιο αυτό, ακούγονται αποσπάσματα από το βιβλίο του Χάρη Βλαβιανού "Τώρα θα μιλήσω εγώ" (εκδοτικός οίκος Πατάκη) από την Εριφύλη Μαρωνίτη.
  
 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ιδρύθηκε το 1942 και έχει θέσει ως στόχους του την ανάδειξη και καθιέρωση νέων ελλήνων συγγραφέων, τη δημιουργία «Σχολής» με δικό της «ύφος» για την κατάκτηση της θεατρικής τέχνης, τη γνωριμία και συνεπώς την επικοινωνία του ελληνικού κοινού με τους μεγάλους ξένους κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, την ερμηνεία του Αρχαίου Δράματος και, από τότε μέχρι σήμερα, υπηρετεί και πραγματώνει αδιάλειπτα τους αρχικούς στόχους του. Έχουμε να κάνουμε όχι απλά με ένα γεγονός αλλά με ένα ιστορικό γεγονός.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


           

 

Ευχαριστίες

Το Θέατρο Τέχνης ευχαριστεί θερμά τον Γιάννη Ανδρέου, μέλος της εταιρείας του Θεάτρου Τέχνης, για τη χορηγία του στην δημιουργία και λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

Ελληνική Εταιρεία Θεάτρου

: Πεσμαζόγλου 5, 10564 Αθήνα

: 2103222760

: info@theatro-technis.gr